Geslaagde voetbaldagen Belfeld

  • 5 mei 2015

BELFELD – Op 29 en 30 april en 1 mei vonden de FC De Rebellen Kids voetbaldagen powered by Jalema plaats op de voetbalvelden van vv Belfeldia. 100 kinderen voelden zich, tijdens deze 10de editie, drie dagen lang een echte topsporter.

Deze jubileumeditie van de voetbaldagen bij Belfeldia werden georganiseerd door Veld7 in samenwerking met FC De Rebellen. FC De Rebellen zal vanaf 2016 de gehele organisatie hiervan op zich nemen. FC De Rebellen bestaat uit een grote groep aan het voetbal-gerelateerde personen die allemaal hun mening niet onder stoelen of banken steken. Voor meer informatie hierover kijk op www.fcderebellen.nl.

De kinderen ontvingen op de eerste dag allemaal een mooi tenue en een bal van Erima. De ochtend werd elke dag gestart met  eentechniektraining om hun kwaliteiten bij te schaven, vervolgens werden er vooral veel voetbalspellen gedaan zoals de Global Goals, voetballen in de pannakooi of in een ronde arena (rondovoetbal). De schotkracht werd gemeten met een snelheidsmeter en de kinderen werden getest op hun sprintsnelheid. Op woensdag mochten de kinderen hun eigen leiders van de fiets schieten en op vrijdag stond het bubbelvoetbal op het programma. Bij het bubbelvoetbal kregen de kinderen in een grote opblaasbare bal om zich heen waardoor er veel komische situaties ontstonden. Maar ook het Champions League toernooi mocht dit jaar niet ontbreken. De kinderen streden met veel enthousiasme voor de eerste plek. Bij de jongsten won team Chelsea en bij de oudsten was dit team Atletico Madrid.

De aanwezige keepers kregen op de eerste twee dagen een professionele keeperstraining van Keepers-Arena en van Luuk Peeters (ex-VVV-Venlo en Helmond Sport).

Tijdens de drie dagen ontmoette de kinderen verschillende (oud-)profvoetballers. Zo waren Ken Leemans (ex-VVV-Venlo, Hansa Rostock) en Marcel Meeuwis (ex-Feyenoord, VVV-Venlo, Willem II, Borussia Mönchengladbach) aanwezig als trainers. Niels Fleuren (VVV-Venlo), Bryan Linssen (Heracles Almelo) en Glenn Helder (ex-international, Arsenal en Vitesse) brachten ook een bezoek aan de deelnemers.

Gedurende de drie dagen konden de kinderen zich ook kwalificeren voor de finale-onderdelen penalty schieten en shoot-out. Tijdens de finales wonnen Robin Krawczyk (penalties) en Phil Verbeek (shoot-out) de eerste prijs. Beste keeper van het toernooi werd Sjors de Jong. De mooiste prijs was te verdienen met fair-play, welke deelnemer gedroeg zich het meest voorbeeldig op en naast het veld. Alhoewel iedereen zich erg sportief gedroeg werd deze grootste trofee gewonnen door Dani Schreurs, een van de jongste deelnemers. De deelnemers kregen allemaal een rapport waarop hun scores van de verschillende onderdelen stonden. De prijsuitreiking werd verricht door ex-international Glenn Helder.

Het waren drie zeer geslaagde dagen met veel lachende gezichten, veel mooi voetbal maar bovenal met heel veel plezier!